Генералният директор на курорта „Красная поляна“ в Краснодарския край Андрей Круковски е загинал при падане от пътя към Ачипсинската крепост, съобщава ТАСС.

„Генералният директор на курорта „Красная поляна“ Андрей Алексеевич Круковски загина трагично. Той обичаше планините и намери покой в ​​тях. Трагедията се случи по пътя към Ачипсинската крепост, като при падането той получи наранявания, несъвместими с живота“, казва източник на руската агенция.

Инцидентът е станал преди два дни, панихидата е била днес в курорта.

„Красная поляна“ е собственост на „Газпром“. Круковски ръководи курорта от 2019 г., а работи в него от 2015 г., бил е член на съвета на директорите.

В момента смъртта на 37-годишния мъж се разследва от милицията. 

„Следователят извършва необходимата проверка. Предприети са мерки, насочени към установяване на всички обстоятелства около инцидента. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. След приключване на проверката ще бъде взето процесуално решение", съобщават за ТАСС от Руския следствен комитет за Краснодарския край.

Инцидентът с Круковски е поредният в черната серия смъртни случаи на известни и богати руснаци през последните месеци и съвсем не е първият свързан с „Газпром“.

През април в жилището му в Москва беше открит Владислав Аваев, бивш вицепрезидент на Газпромбанк, както и труповете на жена му и дъщеря му. Всички са били застреляни, а руската полиция обяви, че Аваев е застрелял първо жена си и детето си, а след това се е самоубил.

По информация на Си Ен Ен в началото на годината друг мениджър на „Газпром“ – Александър Тюлаков, заместник-генерален директор на Единния разчетен център на компанията, е бил открит мъртъв – също обявен за самоубиец. 

Същият е случаят с Леонид Шулман, шеф на транспорта на дружеството „Газпром Инвест“.

Пак миналия месец испанската полиция откри в курорта Лорет дел Мар телата на руския милионер Сергей Протосеня, на съпругата му и дъщеря му. Полицията твърди, че мъжът убил с брадва и нож жена си и дъщеря си, а след това се обесил. Протосеня беше бивш зам.-шеф на борда на директорите на най-голямата компания производител и износител на руски втечнен природен газ „Новатек“.

На 28 април 66-годишният олигарх Михаил Уотфорд, натрупал състояние от петрол и природен газ, бе открит мъртъв в резиденцията си в Съри в Обединеното кралство. Негов градинар го открил обесен в гаража му.

На 24 март русксият бизнесмен и собственик на медицинската компания „Медстом“ Василий Мелников, съпругата му Галина и двете им деца бяха намерени мъртви в апартамента им в Нижни Новгород. Според полицейски източници предприемачът е намушкал с нож съпругата си и децата си, преди да се самоубие.